אין כמעט אדם שלא יזהה את קולות ההתבקעות של גרגירי הפופקורן ואת ריחם. את הפופקורן מכינים מזן של תירס אשר עובר תהליך ייבוש בשדה, עוד לפני קטיפתו. לתהליך הייבוש יש קשר להתבקעות גרגירי התירס שהופכים לחטיף. ניתן לבַקֵעַ את גרגרי התירס בדרכים שונות. כבר לפני כ- 5000 שנה הבעירו האינדיאנים מדורה, וגרגירי התירס התבקעו בה והתפזרו לכל עבר. כיום מכינים פופקורן כמה אופנים: בסיר מכוסה המונח על הכיריים, בשקית נייר אטומה המעוצבת במיוחד עבור הכנת פופקורן במיקרוגל, במתקן מיוחד המיועד לאח ובמכשיר חשמלי סגור, שכולל גוף חימום המחמם את הגרגרים, ומפוח המוציא אוויר מהמכשיר.

שאלות
שאלה 1

השלימו את התצפיות בטבלה הבאה:

לפני החימום בזמן החימום אחרי החימום
גרגירי פופקורן
שמן
שאלה 2

איזה מהניסוחים הבאים מתייחס לתהליך שעוברים מים בתוך הגרגיר בעת הכנת פופקורן. סמנו את התהליך המתאים.

שאלה 3

התייחסו לתהליך שסימנתם בשאלה 2 וכתבו אילו קשרים ניתקים בתהליך שהתרחש.

שאלה 4

שרטטו נוסחת ייצוג אלקטרונית למולקולות הבאות CO2, CH2O, H2, O2, H2O וקבעו את סוג הקשרים הקוולנטיים הקיימים בכל מולקולה.

CO2
CH2O
H2
O2
H2O